Gazeta.pl > Ogrody >  Rośliny

Czas na dynie

Małgorzata Łączyńska, Anna Grunwald
04.10.2011 12:21
A A A Drukuj

Fot. Shutterstock

Dynie - to nie tylko pomarańczowe kule, ale również zielone i białe talerze patisonów, maczugi kabaczków i cukinii. Wszystkie niezwykle żywotne i łatwe w uprawie - można je uprawiać ekologicznie, bez środków ochrony roślin

Zobacz także
Komentarze (1)
Zaloguj się
  • avatar

    0

    Ja często piekę ciasto z dodatkiem dyni, szczególnie drożdżówkę.Dynie obieram,wyjmuję włókna z dyni i nasiona,trę na tarle o dużych oczkach i smażę by powstała jednolita papka.Następnie wkładam do słoiczków,gotuję by dobrze chwyciły.Tak przygotowana dynię, dodaję do ciasta, która nadaje wilgotności i bardzo ładny kolor ma ciasto.Basia

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX