Gazeta.pl > Ogrody >  Rośliny

Czas na dynie

Małgorzata Łączyńska, Anna Grunwald
04.10.2011
A A A Drukuj
Jesień to sezon dyniowy. Ta niedoceniana jeszcze u nas roślina ma same zalety. Jest pyszna, zdrowa, piękna... Zobaczcie sami

Fot. Shutterstock

Dynie są bardzo malownicze. Małe i duże, okrągłe i o wymyślnych kształtach. Nadają się do kompozycji kwiatowych, do koszy lub jako lampiony. Wszak Halloween niebawem

Komentarze (1)
Zaloguj się
  • avatar

    0

    Ja często piekę ciasto z dodatkiem dyni, szczególnie drożdżówkę.Dynie obieram,wyjmuję włókna z dyni i nasiona,trę na tarle o dużych oczkach i smażę by powstała jednolita papka.Następnie wkładam do słoiczków,gotuję by dobrze chwyciły.Tak przygotowana dynię, dodaję do ciasta, która nadaje wilgotności i bardzo ładny kolor ma ciasto.Basia

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX