Czosnek w oliwie
Zioła i obrany czosnek (można go też nie obierać) opłucz i dobrze osusz. Przełóż do szklanego naczynia z przykrywką. Zalej oliwą tak, by całkowicie przykryła ząbki.
Czosnek w oliwie zachowuje aromat nawet przez pół roku. Przechowujemy go w chłodzie.
- Więcej o:
Jego wysokość - czosnek ozdobny
Czosnek zwyczajny (Allium sativum) - śliczne białe ząbki
Jakie krzewy i drzewa najpiękniej kwitną w kwietniu?
Najpiękniejsze kwiaty z ogrodów naszych babć. Podpowiadamy jakie wybrać
Skalnica Arendsa (Saxifraga × arendsii) - roślina wieloletnia na skalniak
Kolorowe azalie japońskie
Sedum morganianum 'Burrito': uroczy sukulent do domu i ogrodu
Bagno zwyczajne (Ledum palustre): Właściwości i zastosowanie dzikiego rozmarynu