Pikantna sałatka z kiełkami
Sos:
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na ósemki. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz ze skórki i pokrój w grubą kostkę. Pokrój pieczarki i kiszone ogórki (możesz je obrać ze skórki, jeśli lubisz). Żółty ser potnij w słupki. Drobno posiekaj cebulę (uprzednio sparzona będzie mniej ostra). Składniki wrzuć do miski i delikatnie wymieszaj. Ułóż na czterech talerzykach, posyp kiełkami i natką. Wymieszaj w garnuszku składniki sosu i polej nim każdą porcję.
Więcej przepisów na potrawy z kiełkami znajdziesz na stronach www.kielki.com.pl oraz www.pnos.com.pl.
- Więcej o:
Kiełki
Skalnica Arendsa (Saxifraga × arendsii) - roślina wieloletnia na skalniak
Kolorowe azalie japońskie
Sedum morganianum 'Burrito': uroczy sukulent do domu i ogrodu
Bagno zwyczajne (Ledum palustre): Właściwości i zastosowanie dzikiego rozmarynu
Laurowiśnia wschodnia (Prunus laurocerasus). Uprawa i pielęgnacja wiśni laurowej
Kocanka włochata (Helichrysum petiolare) - srebrzysty klejnot ogrodu
12 roślin kwitnących całe lato. Kwiaty wieloletnie do ogrodu długo kwitnące: kocimiętka, trytoma groniasta, trzykrotka...